fbpx
  • 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025

Toiletten en douches op campings weer open vanaf 15 juni

Eerst mochten de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen weer open vanaf 1 juli. Echter de inzet van HISWA-RECRON tezamen met acties van campings en recreatieparken wierpen hun vruchten af. Het openstellen van toiletten en douches vindt nu plaats met ingang van 15 juni. Door deze vervroegde openstelling kan de toeristenstroom beter gespreid worden over het zomerseizoen.

Voorwaarde voor het openen van de sanitaire voorzieningen

Voordat de toiletgebouwen opengaan, moeten de campings en recreatieparken wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hiervoor heeft de HISWA-RECRON brancheprotocollen opgesteld waaraan vakantieparken en campings zich moeten houden.

Omzetverlies van campings en recreatieparken

Sinds de sluiting van de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen liepen de campings en recreatieparken zo’n 140 miljoen euro aan omzet mis, want de overnachtingen verminderden met zo’n 1,6 miljoen. Campings en vakantieparken zullen er dus wel voor zorgen dat de toiletten en doucheruimtes onder de juiste omstandigheden geopend kunnen worden. Ze staan namelijk te trappelen om samen met hun gasten er een mooi zomerseizoen van te maken.

Stilstand brengt risico’s met zich mee zoals legionella

De lange stilstand van de toiletten op doucheruimtes op vakantieparken brengt ook risico’s met zich mee. Op de vakantieparken en campings waar de sanitaire voorzieningen geopend mogen worden, moet er rekening mee gehouden worden dat het aantal legionellabacteriën kan zijn gegroeid. Het advies is daarom om ruim voor de openstelling van de sanitairgebouwen gepaste beheersmaatregelen te nemen om zo een legionellaprobleem te voorkomen.

Op vakantie? Denk aan eigen veiligheid!

Wanneer je op vakantie gaat en gebruik maakt van de sanitaire voorzieningen dan valt de controle op bijvoorbeeld legionella onder het campingbeheer. Wanneer je een vakantiehuisje hebt en deze sinds lange tijd weer bezoekt, kan dit eveneens risico’s zoals legionella met zich meebrengen. Let erop dat – wanneer je bijvoorbeeld een stacaravan of chalet huurt – deze is voorzien van een veiligheidskeurmerk. Second Home Check voert veiligheidskeuringen uit op onder andere de minimale en maximale watertemperatuur, om zo de kans op legionellabesmetting te minimaliseren. Daarnaast wordt een woning gekeurd op 40 andere cruciale veiligheidspunten. Een zorgeloze vakantie begint in een veilige omgeving, bekijk daarom onze speciale veiligheidskeuring.

Is regulier onderhoud aan mijn vakantiehuisje niet voldoende?

Tijdens jaarlijks onderhoud wordt er meestal gekeken of een apparaat functioneert, maar dit zorgt er lang niet altijd voor dat je vakantiehuisje ook daadwerkelijk veilig is. Zo spoorde onze inspecteur tijdens een keuring een gaslek op, zonder dat het bedrijf dat het reguliere onderhoud deed dit kon traceren. Onze inspecteurs kijken namelijk verder dan alleen de werking van een apparaat en voorkomen hiermee gevaarlijke situaties waarvan mensen zich vaak niet bewust zijn.

Weten waarop onze inspecteurs keuren? Vraag de GRATIS checklist aan.

Advies nodig? Neem gerust contact met ons op via 0315-74 57 05.

Jouw recreatiewoning

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van onze medewerkers belt je binnen 24 uur (op werkdagen) om de afspraak in te plannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.