• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025
Totaalscore 9.2 /10 213 beoordelingen

Bouwkundige schade-expertise bij bouwgeschil stacaravan of chalet

Kocht je een tweedehands chalet of stacaravan en kom je er na de koop achter dat het object bouwtechnische problemen heeft, waarvan je bij de koop geen weet had. Het gevoel bekruipt je misschien dat de vorige eigenaar meer heeft geweten, maar dit tijdens het aankooptraject heeft verzwegen. Wat doe je dan?

OF

Je hebt een chalet gekocht dat nog gebouwd moet worden. Na de oplevering merk je dat er nog wat mankementen zijn. De aannemer of bouwer is van mening dat hij heeft opgeleverd zoals is afgesproken. Er kan een situatie ontstaan waar jullie tegenover elkaar komen te staan. Wat doe je dan?

Bouwtechnisch expertiserapport biedt uitkomst

Wie eist, die bewijst. Deze grondregel hanteren rechtsbijstand verzekeraars, advocaten en de rechter.

Denk je dat je in je recht staat en wil je de ontstane patstelling oplossen? Neem dan eerst een onafhankelijk bouwkundig inspecteur in de arm die met zijn vakkennis de zaak onafhankelijk bekijkt.

Voorkom een gang naar de rechter

Neem van ons aan dat het voorkomen van een rechtszaak altijd beter is. Want een gang naar de rechter biedt namelijk niet altijd de gewenste uitslag. Bovendien neemt een rechter vaak het standpunt in dat partijen nog maar eens samen moeten nadenken over een oplossing.

Voordat de situatie escaleert, is het inschakelen van een bouwkundig expert een slimme keuze. De bouwkundig expert kan een onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Al je deze stap zet, dan ervaar je snel of jouw voorgevoel dat er iets niet klopt, wordt bevestigd door een expert.

100% onafhankelijk bouwkundig expertonderzoek

Second Home Check is een partij die 100% onafhankelijk is en dus ook een onafhankelijk expertiserapport kan opstellen. Het onafhankelijke expertiserapport dat onze bouwkundig expert opstelt, kan eveneens belangrijke input zijn voor een jurist die u eventueel kan bijstaan de zaak op te lossen.

Bouwkundig expertiserapport stacaravan of chalet

In een bouwkundig expertiserapport wordt bij ieder standpunt duidelijk waarom er een bepaalde conclusie is getrokken. Ook vermeldt onze bouwkundig inspecteur meestal waarom hij een ander standpunt juist niet ondersteunt.

Deze aanpak kan een eventuele procedure verkorten omdat andere standpunten al in het expertiserapport zijn geëlimineerd. Het ontneemt de tegenpartij munitie om het zo maar te zeggen.

Wat kost een bouwkundig expertonderzoek?

Omdat de werkzaamheden per bouwkundig expertonderzoek enorm uiteen kunnen lopen, maken wij een offerte op maat op basis van een uurtarief. Bel voor meer informatie: 0315 74 57 05

Conflictsituatie voorkomen bij oplevering chalet?

Heeft u een nieuw chalet gekocht dat nog moet worden opgeleverd? Als u kiest voor een opleveringskeuring kan veel ellende of irritatie voorkomen.

Voordat je als nieuwe eigenaar de sleutels krijgt uitgereikt, kun je je laten ondersteunen door onze bouwkundig inspecteur.

Lees meer over de opleveringskeuring

Een opleveringskeuring is een win-win voor zowel de bouwer als de eigenaar!

Hoe tevreden zijn onze klanten?

Lees meer reviews via Klantenvertellen.nl en Google.

Keuring aanvragen

Second Home Check neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op om de keuring in te plannen.

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt binnen enkele seconden een bevestigingsmail van deze aanvraag in de mailbox. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen en is die ook niet in je spambox beland, neem dan alsjeblieft contact op: 0315 – 74 57 05.

Heb je wel een bevestigingsmail ontvangen, dan belt één van ons team binnen 24 uur (op werkdagen) zodat wij de afspraak samen kunnen inplannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.