fbpx
 • 100% onafhankelijk
 • Gecertificeerd volgens NEN 8025

De 5 voordelen van een StaVerzekerd keuring bij een stacaravanverzekering

Wie zijn stacaravan of chalet niet verzekert, neemt onnodig risico. Second Home Check raadt aan je stacaravan of chalet wél te verzekeren. Waarom? Dat lees je in dit blog.

Loopt je stacaravan of chalet schade op, dan kan dat flink in de papieren lopen. Moet je een reparatie laten uitvoeren na een incident of nog schrikaanjagender, gaat je stacaravan of chalet hélemaal verloren, dan word je geconfronteerd met aanzienlijke investeringen.

Waarom zou je dat risico nemen van een onverwachte en grote investering?

Verzeker je stacaravan of chalet!

Sluit je een verzekering af, en dat is een verstandige keuze, dan vraagt de verzekeraar naar de dagwaarde van je stacaravan of chalet. Het begrip dagwaarde houdt in dat je moet weten wat het kost om een soortgelijk object – in vergelijkbare staat – opnieuw te kopen.

Het is belangrijk dat je een dagwaarde bepaalt die overeenkomt met de werkelijkheid.

De inspecteurs van Second Home Check kunnen deze dagwaarde bepalen en wij doen dat 100% onafhankelijk.

Moet je een keer aanspraak maken op je verzekering, dan kan er geen discussie ontstaan over de waarde. Jij bezit immers een actuele (niet ouder dan 3 jaar), uitgebreide en onderbouwde rapportage!

Wat niet onbelangrijk is, een verzekeraar maakt onderscheidt tussen 2 typen schades namelijk plotseling ontstane schade en gelijkmatig ontstane schade. Wat is precies het verschil?

Wat is plotseling ontstane schade?

 • Brand en brandblussing
 • Blikseminslag
 • Inductie en overspanning
 • Ontploffing
 • Inbraak
 • Vandalisme
 • Storm

Wat is gelijkmatig onstane schade?

 • Vochtschade, ontstaan door bijvoorbeeld scheuren, gaten en andere beschadigingen door fabricagefouten
 • Neerslag of water dat ergens binnen kan dringen
 • Constructie -en montagefouten

Heb je schade en claim je dit bij de verzekering, dan onderzoekt je verzekeraar of de schade gelijkmatig dan wel plotseling is ontstaan.

Concludeert de verzekeraar dat de schade gelijkmatig is ontstaan, dan dekt hij de schade niet. Plotseling ontstane schade wordt wél vergoed.

Laat je om de 2 of 3 jaar jouw stacaravan of chalet opnieuw keuren? Dan kun je voorkomen dat er gelijkmatige schade ontstaat. Dat komt omdat een keuring aan het licht brengt waar zich eventueel pijnpunten voordoen in je stacaravan of chalet. Met die informatie kun je zelf aan de slag of je neemt een vakman in de arm zodanig dat het pijnpunt wordt verholpen.

Vocht is een voorbeeld van een gemene insluiper die veel schade kan berokkenen. Ontstaat er in je stacaravan of chalet schade die te herleiden is naar een vochtprobleem? In zo’n geval keert de verzekeraar niets uit.

Wacht niet langer en verzeker je stacaravan of chalet. Bijvoorbeeld via Stacaravanverzekering.

Voordat je je verzekering afsluit, laat je een StaVerzekerd keuring uitvoeren. Door deze keuring weet je of je object veilig is, in welke staat hij verkeert én wat de dagwaarde is. Dit pakket is ideaal bij het verzekeren van een stacaravan of chalet, ouder dan 5 jaar.

Jouw voordelen met StaVerzekerd?

 1. Je weet of je stacaravan of chalet veilig is.
 2. Je weet in welke staat je stacaravan of chalet verkeert.
 3. Je verkleint het risico op gelijkmatig ontstane schade.
 4. Je kent de dagwaarde waardoor je niet onder- of oververzekerd bent.
 5. Je bezit een uitgebreide rapportage waarmee je discussies voorkomt in geval van calamiteiten.

Praktijkvoorbeeld gelijkmatig onstane schade in een stacaravan

Jan Rosier, eigenaar en directeur van Stacaravanverzekering, vertelt:

“Een klant met een stacaravan belde met het bericht dat hij met WC pot en al door de bodem van zijn stacaravan was gezakt. Hij wilde deze schade claimen bij zijn stacaravanverzekering.

In dit specifieke geval ging het om een Engelse stacaravan met een klaarblijkelijk slechte dakgoot.

Het is een beetje een technisch verhaal, maar een dakgoot en wand mogen niet aan elkaar worden gemonteerd. Dat komt omdat materiaal de ruimte moet hebben om te werken. Materiaal zet met warm weer uit en met kouder weer krimpt het. Of anders gezegd; materiaal werkt, dat is een natuurkundig principe.

Je kunt de pech hebben dat er vocht tussen de wand kruipt. Omdat er tijd overheen gaat voordat hout gaat rotten, heeft iemand dat meestal niet in de gaten. Soms ervaren mensen een muffe lucht. Wat ze dan doen – ik heb het al vaak gehoord – is het plaatsen van een vochtvreter. Maar daarmee pak je het defect niet aan!

In het geval van de doorgezakte WC pot was de vloer zodanig verzadigd met vocht dat die pot er uiteindelijk doorheen zakte. Omdat er zeil over de vloer lag, hadden de bewoners niet gezien dat de vloer was verrot. Heel jammer, want in zo’n geval is er sprake van gelijkmatig ontstane schade en dat vergoedt de verzekeraar niet.”

Wie zo’n gelijkmatig onstane schade wil voorkomen, doet er goed aan zijn chalet of stacaravan regelmatig te laten keuren. De inspecteurs van Second Home Check kijken – tijdens hun inspectie – onder andere de dakgoten na. Bovendien vindt er altijd een vochtmeting plaats waardoor vochtproblemen aan het licht komen. Ik beveel Second Home Check van harte aan.”

Heb je vragen na het lezen van dit blog of wil je meer weten over onze dienstverlening? Bel: 0315-74 57 05

Jouw recreatiewoning

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van onze medewerkers belt je binnen 24 uur (op werkdagen) om de afspraak in te plannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.