• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025
Totaalscore 9.2 /10 158 beoordelingen

Engelse stacaravan - 5 tips bij aankoop

Ben je van plan een Engelse stacaravan te kopen? Dan geeft Second Home Check je vast een aantal tips mee omdat het kopen van een stacaravan vast iets is, wat je niet dagelijks doet.

Bij Engelse stacaravans zien onze inspecteurs dat die op een aantal punten nogal gevoelig zijn en een aantal gebreken kunnen hebben die je niet direct ziet. Wees hierop voorbereid!

Een Engelse stacaravan op ‘t oog? Kijk dan eens naar onze speciale aankoopkeuring of ons gratis stappenplan voor aankoop.

Tip 1: Dakgoten van de stacaravan

Bij Engelse stacaravans mankeert vaak wat aan de dakgoten. Dat komt omdat de fabriek de stacaravans standaard aflevert met een klein formaat dakgoot. Het gevolg van deze kleine dakgoot is een versnelde dakgootverstopping. Omdat stacaravans meestal in een bosrijke of natuurlijke omgeving staan, valt er meer blad dan op andere plekken met logisch gevolg dat de goot sneller verstopt raakt. Vervolgens stroomt de goot over en kan er water langs de wanden lopen, met vochtschade als gevolg.

Bovendien kunnen de kleine goten geen grote hoeveelheid regen aan. Bij een hoosbui stromen de goten over met daarbij het risico dat het overtollige water langs de wanden van de stacaravan weglopen. Ook dit werkt vochtschade in de hand.

Tip 2: Vochtproblemen in de stacaravan

Bij tip 1 benoemden wij de vochtproblemen in Engelse stacaravans. Vocht kun je meestal niet zien terwijl het er wel is. Helaas kan vocht leiden tot hoge reparatiekosten. Een kleine vochtplek kan – binnen enkele jaren – leiden tot wanden en vloeren die compleet verrot zijn. Niemand wil dit!

Daarom is het fijn om, voordat je een Engelse stacaravan koopt, te weten of er dit soort gebreken zijn. Kies bijvoorbeeld voor een deskundig onderzoek zoals een bouwtechnische keuring.  Wil je meer weten over het voorkomen van vocht? Lees ons blog over vocht.

Voorkom een miskoop door eerst een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. 

Tip 3: Locatie van de stacaravan

Bekijk op welke locatie de stacaravan staat. Staat de stacaravan onder de bomen dan is de grootte van de dakgoot essentieel. Daar komt nog bij dat de locatie van de stacaravan moet passen bij wie jij bent. Het gevoel moet sowieso goed zijn.

Wil je de stacaravan verplaatsen naar een andere locatie, hou dan rekening met een aantal belangrijke aandachtspunten. We beschrijven ze hierna.

Tip 4: Transport van de stacaravan

Wil je de stacaravan verplaatsen voor transport, dan is een grondige bouwtechnische keuring geen overbodige luxe. Want met zo’n keuring heb je vóór transport zwart op wit in welke staat de stacaravan verkeert. Mocht er vervolgens tijdens het transport iets misgaan (wat regelmatig voorkomt) dan heb je in ieder geval bewijs in handen over de staat van de stacaravan voordat deze op transport ging. 

Tip 5: Onderhandelen over de prijs van de stacaravan

Onderhandelen over de verkoopprijs is heel normaal proces bij het kopen van een stacaravans. Dit geldt natuurlijk ook bij de aankoop van een Engelse stacaravan.

Voordat je de onderhandeling start, is het handig te weten waarop je kunt afdingen. Welke zaken zijn niet goed in orde, of is de stacaravan verouderd? Heb je vooraf een deskundige naar het object laten kijken dan ben je een onderhandelaar die beslagen het onderhandelingsproces ingaat, wat je honderden tot duizenden euro’s kan opleveren. Second Home Check helpt je graag met onze speciale aankoopkeuring.

Gratis stappenplan voor aankopen vakantiehuisje

Wil je verder kijken dan alleen Engelse stacaravans, dan wensen we je veel succes tijdens je zoektocht! Ook hierover schreven wij een speciaal blog. Nog meer handvatten nodig? Wij schreven een  een stappenplan voor de aankoop van een vakantiehuisje. Vraag hem hieronder gratis aan. Heb je behoefte aan vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs via: 0315-74 57 05.

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van ons team belt je binnen 24 uur (op werkdagen).

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.