• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025
Totaalscore 9.2 /10 227 beoordelingen

Keuringen voor meer veiligheid en verfraaiing camping

Toen Theo Willemsen in 1969 het fruitbedrijf van zijn ouders overnam, wist hij eigenlijk dat hij geen fruitteller wilde worden. Campingbeheerder leek hem wel wat en het grondstuk was daarvoor geknipt. Zijn moeder omarmde zijn plannen en samen begonnen zij met camping De Waay. Na een paar jaar versterkte Theo‘s grote liefde Anja het team.

50 jaar camping De Waay

Dit jaar bestaat Camping De Waay 50 jaar, telt inmiddels 300 jaarplaatsen en 140 plekken voor toeristisch kamperen, en heeft 7 verhuurobjecten. Er is flink geïnvesteerd in nieuwe voorzieningen zoals een overkapt zwembad, indoor speeltuin, kinderboerderij, waterpark, vrij toegankelijke Wifi, 10 ampère stroom en in het hoogseizoen is er een professioneel animatieteam actief.

Tweede generatie aan ‘t roer

Twee jaar geleden namen zoon Sepp en dochter Aukje de camping over. Aukje: ‘Persoonlijk, authentiek en prettig omgaan met gasten zit in ons DNA, daaraan is niets veranderd. Toch zijn er ook zaken die wij anders willen aanpakken dan onze ouders. Eén daarvan is meer focus op veiligheid.’

Sloop van oudere stacaravans en chalets

 ‘Omdat onze camping veel trouwe gasten telt en al een halve eeuw bestaat, is het aantal oudere stacaravans toegenomen. Andere campingbeheerders herkennen dit fenomeen misschien. Maar hoe ga je daarmee om? Dat best lastig. Daarom hebben wij het volgende besloten.

Willen langkampeerders – meestal na tientallen jaren – onze camping verlaten, dan mogen ze hun stacaravan of chalet alleen verkopen met ons goedvinden. Stacaravans in slechte staat willen we gewoonweg niet handhaven omdat ze aanzien en veiligheid nadelig beïnvloeden. In zo’n geval mag de eigenaar zijn bezit meenemen. Sommigen laten hem staan, omdat ze het niet zien zitten hem te verwijderen. In zo’n geval draaien wij op voor de sloop en dat is geen ideale situatie!’

Alleen veilige en in goede staat verkerende stacaravan verkopen

Aukje vertelt dat er ook stacaravans of chalets zijn waarvan de staat en veiligheid twijfelachtig zijn. ‘Sinds dit jaar verplichten wij verkopende partijen een veiligheids- en bouwkundige keuring te laten uitvoeren. De verkopers van het chalet of stacaravan vinden dat niet altijd leuk, want je komt met zo’n voorwaarde aan hun portemonnee.

Toch houden we voet bij stuk omdat het te vaak is voorgekomen dat nieuwe eigenaren na aankoop teleurgesteld bij ons aan de balie stonden. Waren ze vol enthousiasme begonnen aan hun nieuwe avontuur, na aankoop werden ze helaas geconfronteerd met extra kosten omdat zaken toch minder goed waren dan aangenomen.  

Een campingbeheerder is vanzelfsprekend niet verantwoordelijk voor zogenoemde verborgen gebreken, toch hebben mijn broer Sepp of vader Theo in voorkomende gevallen uit coulance herstelwerkzaamheden uitgevoerd. En dát wilden we niet meer!’

Stacaravans en chalets hebben beperkte levensduur

‘Natuurlijk wordt de levensduur van een stacaravan of chalet beïnvloed door de mate van onderhoud. Omdat een stacaravan of chalet op wielen staat, is hij eigenlijk altijd in beweging en  daardoor is verzakking een serieus aandachtspunt. En dan heb ik ’t niet over chalets die van een bekwaam chaletbouwer komen. Ik bedoel chalets of stacaravans die in de loop der tijd zijn uitgebreid met een bijgebouwtje of overkapping. Zo’n project wordt vaak als klusproject uitgevoerd met hulp van broer, zwager en/of buurman.’

Bouwaanvraag verplicht

‘Hebben gasten plannen hun caravan of chalet aan te passen of willen ze iets bijbouwen dan moeten ze sinds 1 april 2015 een bouwaanvraag indienen.  bij een verbouwing of aanpassing aan caravan of plaats. Dit geldt voor een nieuwe afzetting van kavel, schuren, veranderingen aan caravan en overige bouwwerken. Wij zitten er als het ware bovenop, maar de praktijk is weerbarstiger en complexer.

Wij zagen ons helaas meerder keren geconfronteerd met calamiteiten, wat veroorzaakt werd door slecht aangesloten gasvoorzieningen of anderszins, zelfs met letsel tot gevolg.’

Zelf kiezen

De gasten bij Camping De Waay mogen zelf kiezen met welke keurder ze in zee gaan. Sepp en Aukje dragen 2 organisaties aan waaronder Second Home Check.

Second Home Check is 100% onafhankelijk en confirmeert zich aan de NEN 8025 norm, wat geen plicht is die de overheid oplegt, maar waarvoor wij vrijwillig kiezen.

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt binnen enkele seconden een bevestigingsmail van deze aanvraag in de mailbox. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen en is die ook niet in je spambox beland, neem dan alsjeblieft contact op: 0315 – 74 57 05.

Heb je wel een bevestigingsmail ontvangen, dan belt één van ons team binnen 24 uur (op werkdagen) zodat wij de afspraak samen kunnen inplannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt binnen enkele seconden een bevestigingsmail van deze aanvraag in de mailbox. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen en is die ook niet in je spambox beland, neem dan alsjeblieft contact op: 0315 – 74 57 05.

Heb je wel een bevestigingsmail ontvangen, dan belt één van ons team binnen 24 uur (op werkdagen) zodat wij de afspraak samen kunnen inplannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.