fbpx
  • 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025

Op vakantie in Coronatijd? De meeste Nederlanders vieren vakantie in eigen land

Deze zomer blijven Nederlanders massaal thuis of vieren vakantie in eigen land. Uit een onderzoek van EenVandaag onder 29.000 mensen blijkt dat mensen het in coronatijd een stuk veiliger vinden om dichtbij huis te blijven. Ga je in Nederland op vakantie, zorg er dan voor dat dit ook veilig kan!

Kan ik veilig in Nederland op vakantie?

De Nederlandse vakantieparken hebben allemaal gezorgd voor passende maatregelen. Hierdoor is het mogelijk om fijn op vakantie te gaan in eigen land. Ondanks dat veel Europese landen hun grenzen weer openen voor toeristen deze zomer, kiezen mensen toch massaal voor vakantie in eigen land. De reden hiervoor is dat er geen gedoe is met alle regels die gelden in een ander land en je niet geconfronteerd wordt met grenzen die weer dichtgaan met het risico dat je daar niet weg kunt.

Waar ga ik op vakantie in eigen land?

Onder normale omstandigheden zou je misschien kiezen voor een luxe vakantieoord aan de andere kant van de wereld, of een grote camping in Frankrijk of Spanje. Misschien is deze coronatijd de uitgelezen kans om ons mooie Nederland op een andere manier te verkennen. Ons land kent namelijk enorm veel mooie vakantieplekjes. We hebben een prachtige kust of geniet van de mooie natuur op de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug om maar iets te noemen. Nederland telt talloze campings waar het heerlijk vertoeven is. Op deze campings is het mogelijk voldoende afstand te houden en gelden extra hygiëneprotocollen. Of kies bijvoorbeeld voor een verblijf in een vakantiehuisje zoals een chalet of stacaravan. In een chalet of stacaravan geniet je van het vakantiegevoel op een camping, maar dan met wat extra luxe.

Op vakantie in een chalet of stacaravan? Zorg ervoor dat ’t veilig is!

Veel campings verhuren stacaravans en chalets. Ondanks dat in deze onderkomens jaarlijks onderhoud plaatsvindt, ontbreekt meestal een uitvoerige keuring op veiligheid. Zo komt het helaas regelmatig voor dat onze inspecteur gaslekkages, ontbrekende of niet werkende aardlekschakelaren en/of andere gevaarlijke situaties aan ’t licht brengt. Iemand ziet niet dat een vakantiewoning onveilig is, maar soms zijn ze dat wel en dat is gevaarlijk. Wanneer campings en vakantiehuisjes zijn gekeurd door Second Home Check ontvangen zij hiervoor een certificaat en een keurmerk dat op de vakantiewoningen is aangebracht. Zo kun je écht onbezorgd op vakantie, want dat veiligheid belangrijk is, weten we inmiddels wel!

Bezit je een chalet of stacaravan?

Zorg ervoor dat ook jij en je huurders deze zomer met een onbezorgd gevoel kunnen genieten van de woning. Second Home Check voert keuringen uit op alle veiligheidspunten in een vakantiewoning en dit gebeurt met professionele meetapparatuur. Daarnaast geven wij eveneens advies over de woning, mochten we gebreken constateren. Dit gebeurt allemaal 100% onafhankelijk volgens de NEN 8025 Norm. Zo ben je zeker van de veiligheid én kun je eveneens besparen dankzij goed advies! Weten of je woning goedgekeurd zal worden? Download dan de gratis checklist en controleer direct zelf of je woning aan de juiste veiligheidseisen voldoet!

Jouw recreatiewoning

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van onze medewerkers belt je binnen 24 uur (op werkdagen) om de afspraak in te plannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.