fbpx
  • 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025

Veel voorkomende problemen met canexel op een stacaravan of chalet

Mensen met een vakantiewoning herkennen het vast. Canexel, het levert veel problemen op. Het materiaal gaat vaak rotten en hierdoor wordt het materiaal onherstelbaar. Overschilderen wordt vaak als tijdelijke oplossing gezien, maar dit haalt het vochtprobleem niet weg.

Wat is canexel?

Canexel is een gevelbekleding systeem dat vaak teruggevonden wordt op stacaravans en chalets. Het systeem bestaat uit een basis van geperste houtvezels met een laklaag. Het materiaal voldoet echter niet aan de juiste verwachtingen en gaat in veel gevallen rotten. Er dringt vocht binnen in de geperste houtvezel. Dit leidt tot onherstelbare schade aan de gevelbekleding. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten als je een mooi vakantiehuisje hebt, je wilt namelijk zorgeloos kunnen genieten.

Kan ik canexel opnieuw schilderen?

Canexel opnieuw schilderen kan wel, maar verhelpt de aanwezige houtrot niet meer. Wanneer je ervoor kiest om canexel opnieuw te beschilderen bestaat hiervoor een speciale watergedragen verf. De mogelijkheden kun je hier vinden. Met de speciale verf zorg je er in ieder geval voor dat nieuw vocht niet meer kan toedringen in je vakantiewoning.

Canexel compleet vervangen is de beste oplossing

De allerbeste oplossing om ervoor te zorgen dat je vochtprobleem verholpen wordt is het vervangen van canexel. De oude gevelbekleding wordt dan vervangen door een nieuw gevelbekleding systeem. Belangrijk hierbij is het om te kiezen voor de juiste dikte van het materiaal. Dit zorgt voor een goede aansluiting op de kozijnen zodat vocht voorkomen wordt in de toekomst.  Profex is een bedrijf gespecialiseerd in het aanbrengen van nieuwe, duurzame gevelbekleding. Mét 10 jaar garantie.

Vochtproblemen in de gevelbekleding voorkomen?

Second Home Check wordt vaak ingeschakeld bij problemen die spelen bij canexel. Tijdens onze keuringen meten wij de vochtwaarden in de wanden van vakantiewoningen uitvoerig. Hoge vochtwaardes worden direct opgemerkt en een passend advies volgt. Hiermee kun je de vochtproblemen in de toekomst voorkomen en weer zorgeloos genieten van je vakantie.

Wanneer je nieuwe gevelbekleding aanbrengt of problemen hebt met de oude (canexel) gevelbekleding is het verstandig een keuring uit te laten voeren. Waarom? Zo kun je in het geval van calamiteiten aantonen dat de vakantiewoning wel in goede staat verkeert. Er is op deze manier minder ruimte voor discussie met de verzekering. Het is namelijk aantoonbaar dat de schade niet vanwege achterstallig onderhoud komt. Daarnaast worden tijdens onze veiligheidskeuringen alle veiligheidspunten in je recreatie woning gecontroleerd.

Je eigen woning nalopen op veiligheidheid? Wij sturen je graag een gratis checklist toe!

Jouw recreatiewoning

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van onze medewerkers belt je binnen 24 uur (op werkdagen) om de afspraak in te plannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.