• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025
Totaalscore 9.1 /10 122 beoordelingen

Waarom een aankoopkeuring meer zekerheid geeft - praktijkverhaal

Moet ik een aankoopkeuring laten uitvoeren vóórdat de koop van een chalet of stacaravan rond is? Die vraag wordt ons regelmatig gesteld.

Wij adviseren met klem een aankoopkeuring te laten uitvoeren vóórdat de koop gesloten is. Waarom wij dit advies geven, illustreert het verhaal van een klant. Met zijn goedvinden delen wij dit praktijkverhaal.

Praktijkverhaal aankoopkeuring

Onze klant had een chalet op het oog en wilde meer weten over de veiligheid en de staat van het object. In zo’n geval adviseren wij de aankoopkeuring StaZeker. Deze keuring geeft meer zekerheid over de veiligheid en de bouwtechnische staat van het chalet.

Op zijn verzoek voerden wij deze StaZeker keuring uit. Wie wil weten of de stacaravan of chalet die hij of zij op het oog heeft veilig is en in welke staat de accommodatie verkeert, kan het best kiezen voor een aankoopkeuring.

Een vochtmeting is één van de 41 inspectiepunten die onze inspecteur standaard uitvoert. Daarvoor zet onze inspecteur geavanceerde en geijkte apparatuur in.

Hoge vochtwaardes

In de badkamer van het chalet gaf de professionele vochtmeter waardes aan die ontegenzeggelijk duidden op een gebrek. Met het blote oog was echter in de badkamer niets zichtbaar. Toch kon onze inspecteur aan de hand van de verhoogde vochtwaardes de conclusie trekken dat er ergens (in de wand) een lekkage moest zitten.Daarom adviseerde onze inspecteur deze uitkomst mee te nemen in de prijsonderhandeling. Het oplossen van dit vochtprobleem zou namelijk een behoorlijke investering met zich meebrengen.

Badkamer tijdens de bezichtiging

Verkopende partij kende het vochtprobleem niet

Aangezien de verkopende partij niet op de hoogte was van dit vochtprobleem kon hij niet vertellen dat er een gebrek was.

Uiteindelijk komt het erop neer dat onze opdrachtgever met de uitgebreide rapportage als bewijsstuk zwaarwegende argumenten had om te kunnen onderhandelen met de verkopende partij.

De koop is doorgegaan! Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring wist onze klant van tevoren wat hem te wachten stond en nam daardoor een weloverwogen beslissing.

Verbouwing badkamer in chalet

Na aankoop van het chalet is onze opdrachtgever aan de slag gegaan met de verbouwing. Toen de wanden in de badkamer werden verwijderd, trof hij daar een flinke lekkage aan. Een aantal staanders in de wand waren aan de onderzijde al zodanig door het vocht aangetast waardoor het rottingsproces was ingezet.

Rottingsproces badkamer in chalet door vocht

Als vochtig hout niet kan drogen

Als hout vochtig wordt en niet kan drogen, ontwikkelen zich schimmels wat het rottingsproces in gang zet. Zulke schimmels zijn bovendien slecht voor de gezondheid! Ze kunnen zelfs astma en andere luchtwegklachten veroorzaken of verergeren.

De foto’s geven een beeld van de situatie voor de demontage, tijdens de demontage en het eindresultaat.

Badkamer na verbouwing

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van ons team belt je binnen 24 uur (op werkdagen).

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.