• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025

Waarom veiligheid op de camping ook belangrijk is

Is je stacaravan of chalet veilig genoeg?

Wel eens gehoord van de Piramide van Maslow? Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord; op school bij een training… Maar hoe zat ’t ook alweer?

Abraham Maslow was een Amerikaanse psycholoog die onderzoek deed naar motivatie. Hij ging ervan uit dat de mate van motivatie om iets te doen sterk afhangt van de situatie waarin iemand zich bevindt. Hij schreef er een boek over ‘A Theory of Human Motivation’ en bracht daarin de 5 menselijke behoeften in kaart. Dat boek schreef hij in 1943 (!) en nog steeds geldt zijn gedachtegoed als toonaangevend.

Vertaalslag Maslow naar Second Home Check?

Second Home Check wil de veiligheid op campings en vakantieparken verhogen door keuringen uit te voeren. Als iemand weet welke onveilige situaties in zijn stacaravan of chalet voorkomen, kan hij er wat aan doen.

Veiligheid staat in de piramide van Maslow op niveau 2 direct na de lichamelijke behoeften, wat basis overlevingsbehoeften zijn zoals eten, drinken en slapen. Zonder die basiselementen functioneren mensen natuurlijk niet goed, kunnen zelfs ziek worden. Logisch dus dat deze behoeftes op niveau 1 staan.

Op niveau 2 staan veiligheid en zekerheid! De vertaalslag naar Second Home Check? Ook de veiligheid van je huis of tweede huis  zoals een stacaravan of chalet valt hieronder.

Weten is beter

Helaas komt het voor dat mensen onbewust zijn van onveilige situaties in hun stacaravan of chalet. Als iemand onwetend is, maakt hij zich geen zorgen. Hij creëerde misschien een schijnveiligheid. Want omdat hij zich veilig voelt of omdat zijn gezin zich veilig voelt, is er behoefte aan niveau 3 en dat zijn sociale contacten en vriendschappen. Omdat de mens een sociaal dier is heeft hij behoefte aan sociale contacten, wil bij een groep horen.

Bij langkampeerders die jaren achtereen op dezelfde camping staan, herkennen dit. Door de jaren heen kunnen hechte vriendschappen ontstaan. Dat is verrijkend en plezierig. Kortom; dat voelt goed.

Ons advies?

Zorg dat je weet of jouw  stacaravan of chalet veilig is. Als uit een keuring blijkt dat er onveilige situaties zijn, kun je er wat aan doen!

Wij adviseren 1 x per jaar een keuring voor stacaravans of chalets die worden verhuurd. Bij stacaravans of chalets die alleen voor eigen gebruik  in ’t bezit zijn, volstaat een keuring 1 x per 2 of 3 jaar.

Meer lezen over preventiemiddelen >>

Ontdek meer over onze 3 pakketten >>

Jouw recreatiewoning

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van onze medewerkers belt je binnen 24 uur (op werkdagen) om de afspraak in te plannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.