fbpx
  • 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025

'Een tweede huis moet net zo veilig zijn als thuis.'

Ruud’s verhaal

Je bent ruim 5 jaar eigenaar van Waardetaxaties en sinds 2018 ook eigenaar van Second Home Check. Kun je iets meer vertellen over je ambities?

Toen ik in 2013 Waardetaxaties oprichtte was het niet mijn ultieme doel om te groeien. Wat ik vooral wilde als kersverse ondernemer? Focussen op klanttevredenheid door kwaliteit te leveren. Omdat onze aanpak aansloeg binnen de taxatiemarkt van voertuigen, moest ik elk jaar nieuwe collega’s aannemen. Ik zoek altijd naar mensen die onze bedrijfscultuur omarmen, ons bedrijf snappen en dat concept uitdragen. Ons Waardetaxaties team bestaat inmiddels uit zo’n 20 autoliefhebbers én vakidioten. We taxeren ruim 10.000 voertuigen per jaar en bieden landelijke dekking.

Waarom ben je in 2018 met Second Home Check begonnen?

Second Home Check kwam op mijn pad. Het concept is dus door iemand anders bedacht. Maar toen hij mij erover vertelde, geloofde ik er direct in. Daarom heb ik het bedrijf van hem overgenomen. Second Home Check mag ik verder opbouwen en uitbouwen en dat is iets wat ik graag doe.

Waarom wil je met Second Home Check het keuren van recreatiewoningen stimuleren?

Er zijn zo’n 300.000 tweede huisjes in Nederland. Zijn die recreatiewoningen, die zo nu en dan worden bewoond, wel veilig? Wie controleert dat? En als de tweede woning gekeurd wordt, hoe vaak gebeurt dat dan. Deze vragen intrigeerden mij vooral ook omdat cijfers laten zien dat er meer calamiteiten gebeuren in recreatiewoningen dan in huizen die permanent worden bewoond. Als iemand zijn recreatiewoning laat keuren, weet hij exact hoe veilig zijn recreatiewoning is. Hij weet ook welke punten hij moet oppakken om de boel veiliger te maken.

Je bent zelf kampeerliefhebber. Is dat ook een reden waarom je Second Home Check overnam?

Jazeker, dat telt mee! Vroeger ging ik met mijn gezin op pad met de camper. De laatste twee jaar huren we een stacaravan of chalet op een camping. Ik wil weten of de stacaravan die ik huur veilig is voor mijn gezin. Ons keurmerk biedt meerwaarde.

In de meivakantie van 2017 huurde ik een stacaravan op een Nederlandse camping. Omdat het wat fris was, wilde ik de kachel aandoen en die ’s nachts laten branden. Maar de kachel rook onaangenaam. Wij vertrouwden het niet en de campingeigenaar kon ons niet overtuigen dat alles veilig was. Daarom bood hij ons een andere accommodatie aan. Als we hadden geweten dat de stacaravan was gecheckt op veiligheid, hadden we ons niet onveilig gevoeld.

Second Home Check is 100% onafhankelijk, wat houdt dat in?

Er zijn campings, vakantieparken en recreatiewoningbezitters die hun recreatiewoningen of stacaravan laten inspecteren door een installateur. De installateur keurt en repareert. Wij zien dat als belangenverstrengeling.

Wat is je ambitie met Second Home Check?

Net zoals bij Waardetaxaties focussen we bij Second Home Check op uitstekende dienstverlening, landelijke dekking en klanttevredenheid. Er lopen gesprekken met verzekeraars en de inspecteurs die ik aanneem doorlopen eerst een intensief en doordacht inwerkprogramma. Dat betekent dat inspecteurs van Second Home Check goed zijn opgeleid, vakkundig zijn en gecertificeerd volgens NTA 8025.

Een tweede huis moet net zo veilig zijn als thuis. Want je wilt hier samen, met je gezin, je kleinkinderen zorgeloos kunnen genieten! Mensen kunnen die veiligheid vergroten door hun stacaravan, chalet of vakantiehuis periodiek te laten keuren.

Jouw recreatiewoning

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van onze medewerkers belt je binnen 24 uur (op werkdagen) om de afspraak in te plannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.