• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025

Chalet laten bouwen: waarop moet ik letten?

Recreatiewoningen zijn op dit moment  enorm populair. Logisch, want op vakantie gaan in eigen land is dit jaar vanzelfsprekender dan ooit. Laat je een chalet bouwen dan moet je aan een paar dingen denken. Lees onze praktische tips.

Chalet bouwen kosten

Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om een eigen chalet te laten bouwen is het eerste waar je vaak naar kijkt de prijs. De prijzen voor het laten bouwen van een chalet variëren flink. Dit is geheel afhankelijk van de luxe van de materialen, grootte van het chalet en de extra wensen van jezelf. Je kunt dus eigenlijk heel gemakkelijk zelf bepalen hoe duur jouw chalet wordt. Informeer bij verschillende bouwers, zo kun je de beste keuze maken.

Chalet gebouwd en laten plaatsen?

Wanneer het chalet af is, dan kan het worden geplaatst op locatie. Hierbij is het belangrijk om verschillende zaken in acht te nemen. Tijdens het transport kan een chalet namelijk beschadigen. Wanneer je dergelijke beschadigingen niet tijdig ontdekt, kan dit op de lange termijn problemen met zich meebrengen waaraan hoge kosten verbonden zijn.

Bouwtechnische keuring na plaatsing chalet

Als het chalet geplaatst is dan doe je er goed aan om het chalet bouwtechnisch te laten keuren. Laat dit uitvoeren door een onafhankelijke partij zoals Second Home Check. Wanneer er tijdens het plaatsen van een chalet namelijk gebreken aan het licht komen, dan kun je ervoor zorgen dat ze tijdig opgelost worden. Zo voorkom je problemen met hoge kosten in de toekomst.

Onderhoud je chalet ook op veiligheid

Wanneer je een nieuw chalet plaatst, ga je ervan uit dat deze veilig is. Er kan in de eerste gebruikersjaren echter veel veranderen. Zorg ervoor dat je altijd zorgeloos kunt recreëren en voorkom grote onderhoudskosten. Doe daarom een twee- of driejaarlijkse veiligheidscheck en voorzie jouw chalet van een veiligheidskeurmerk.

Test je eigen chalet alvast op de veiligheid

Jouw recreatiewoning

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van ons team belt je binnen 24 uur (op werkdagen).

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.