• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025

Goedkope stacaravan of goedkoop chalet kopen?

Een stacaravan kopen voor nog geen €2000? Lijkt het te mooi om waar te zijn? Realiseer je dat gebreken meestal niet met ’t blote oog waarneembaar zijn. Je ontdekt ze pas achteraf met alle gevolgen van dien. Met een aankoopkeuring kun je je beter voorbereiden op het kopen van een stacaravan of chalet.

Ben je op zoek naar een goedkope stacaravan?

Je wilt een vakantiehuisje kopen omdat je in de vakantie of in de weekenden wilt genieten van een fijn plekje temidden van de natuur, bij de zee of in ’t bos. Je hebt een beperkt budget, wil de stacaravan eventueel opknappen en daarom zoek je naar een goedkope stacaravan. Nadat je de stacaravan hebt gekocht, ontdek je dat er veel meer mis is dan je dacht zoals vochtschade, een rotte vloer, en/of een gasaansluiting die niet deugt. Dit zijn allemaal voorbeelden van gebreken die je gemakkelijk over het hoofd ziet. Toch leidt het herstel van deze gebreken tot hoge kosten. Passen die hoog oplopende kosten nog binnen je budget?

Voorkom hoge kosten bij een goedkope stacaravan of chalet

Een goedkope recreatiewoning hoeft niet perfect te zijn. Daar is de prijs immers ook niet naar. Het is echter wel van belang dat de recreatiewoning niet dusdanig slecht onderhouden is, dat herstel van de gebreken oploopt tot een niet begrote kostenpost. Kies daarom altijd voor een aankoopkeuring voordat je definitief tot koop van een stacaravan, chalet of ander type vakantiewoning overgaat. Door de heldere rapportage ontdek je waar knelpunten zijn en die kun je meenemen in de onderhandelingen. Is de prijs van de woning marktconform? Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent! Met een aankoopkeuring kun je misère voorkomen.

Voorkom problemen met de verzekering van je stacaravan

Een bouwkundige rapportage voorkomt eveneens onenigheid met je verzekeraar. Of anders gezegd; met een bouwkundige rapportage heb je onafhankelijk bewijs in handen. Een verzekeraar maakt namelijk onderscheid tussen twee verschillende soorten schades: plotseling ontstane schade en langzaam ontstane schade. De verzekeraar keert niets uit wanneer er sprake is van langzaam ontstane schade door slecht onderhoud. Hierover lees je meer in onze andere blog.  Heb je al een vakantiewoning en wil je sterk in je schoenen staan in geval van calamiteiten? Laat dan een Staveilig keuring uitvoeren.

Gratis advies bij aankoop van je stacaravan of chalet?

Bel ons gerust op voor gratis advies op maat over de aankoop van je recreatiewoning. Neem contact op of bel met onze collega Robin of Wouter voor de beste ondersteuning via 0315-74 57 05.

Miskoop voorkomen?

Vraag ons gratis stappenplan aan met nuttige en praktische tips die je ondersteunen tijdens het aankoopproces.

Jouw recreatiewoning

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van ons team belt je binnen 24 uur (op werkdagen).

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.