• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025
Totaalscore 9.2 /10 213 beoordelingen

Hoe herken je houtrot bij Canexel?

Voordat we meer vertellen over het herkennen van houtrot bij Canexel, vertellen we eerst wat Canexel is.

Wat is Canexel?

Canexel is een kant en klare gevelbekleding die in het verleden veelvuldig werd toegepast in de recreatiebouw bij chalets en stacaravans. Op zich was die brede toepassing niet zo verrassend. Dat komt omdat Canexel nogal wat voordelen claimde die velen aansprak.

Canexel werd verkocht mét garantie

Destijds is verteld dat Canexel geen last heeft van vochtopname. Omdat het vertrouwen in dit nieuwe product groot was, werd de gevelbekleding verkocht met een garantie van 25 jaar op het basismateriaal en 15 jaar op de duurzame toplaag.

Omdat Canexel voor meer dan 95% uit hout bestaat, biedt het daarmee ook de voordelen van hout. Denk aan voordelen op het gebied van milieu, bouwtechniek en esthetiek.

Praktijk Canexel weerbarstiger dan beloftes

Na verloop van tijd wordt steeds duidelijker dat aan Canexel gevelbekleding een groot nadeel kleeft; namelijk houtrot! Helaas blijkt dat de rotte plekken onherstelbaar zijn. Als houtrot eenmaal is toegetreden in de geperste houtvezels, dan is er eigenlijk geen andere keus dan het Canexel compleet te vervangen oftewel te kiezen voor renovatie van de gevelbekleding.

De producent van Canexel is aan de claims ten onder gegaan. Of anders gezegd; het bedrijf bestaat niet meer.

Wat is de staat van Canexel?

Wie wil weten wat de staat is van de Canexel gevelbekleding, doet er verstandig aan een onafhankelijke keuring te laten uitvoeren. De kosten van een aankoopkeuring wegen absoluut op tegen de ellende die Canexel met houtrot kan veroorzaken.

Aankoopkeuring aanvragen

Second Home Check neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op om de keuring in te plannen.

Chalet mét Canexel gevelbekleding kopen?

Zit u in een aankoopproces en is het chalet dat u op het oog heeft, voorzien van Canexel? Door een aankoopkeuring te laten uitvoeren, weet u van tevoren waaraan u toe bent. Kies eventueel voor een aankoopkeuring met kostenraming (pluspakket). Het vervangen van Canexel kan namelijk flink in de papieren lopen. Zo voorkomt u nare verrassingen achteraf.

Lees meer over de aankoopkeuring van Second Home Check.

Overschilderen van Canexel is geen optie

Schilderen van Canexel is eigenlijk niet efficiënt en wij adviseren met klem dit niet te doen. Dat komt omdat Canexel bestaat uit geperste houtspaanders, een klein deel hars en een wat hardere toplaag. Het verrottingsproces ontstaat vanaf de achterzijde waarin het geperste hout is verwerkt, waardoor overschilderen van de verharde dunne toplaag geen zin heeft.

Canexel vervangen door kunststof gevelbekleding is daarom de meest reële gedachte.

Vervangen Canexel

Wie de Canexel gevelbekleding wil laten vervangen, kan ervoor kiezen dit zelf doen. Het voordeel echter van een professionele dienstverlener is de enorme ervaring die zo’n bedrijf heeft opgedaan.

Wie kiest voor een professionele dienstverlener kan de renovatie van het Canexel bijvoorbeeld laten uitvoeren door Bos Chaletrenovatie. Wij hebben chaletrenovaties van hen gezien en die zien er goed uit. Bovendien zeggen ze wat ze doen en doen wat ze zeggen.

Keuring aanvragen

Second Home Check neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op om de keuring in te plannen.

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt binnen enkele seconden een bevestigingsmail van deze aanvraag in de mailbox. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen en is die ook niet in je spambox beland, neem dan alsjeblieft contact op: 0315 – 74 57 05.

Heb je wel een bevestigingsmail ontvangen, dan belt één van ons team binnen 24 uur (op werkdagen) zodat wij de afspraak samen kunnen inplannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.