• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025
Totaalscore 9.2 /10 213 beoordelingen

HUB Vakantieparken en Second Home Check werken aan veiligheid

De vakantieparken van HUB Vakantieparken zijn groen, zijn gelegen aan het water, zijn voorzien van unieke faciliteiten en veilige accommodaties. Dat zijn volgens parkbeheerder Norbert Withag dé ingrediënten voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie.

Exploitant HUB Vakantieparken tilt vakantieparken naar hoger niveau

Momenteel exploiteert HUB 2 vakantieparken; Park De Fontein in het Achterhoekse Eibergen en Park Drentse Weelde in Hoogersmilde. Om deze vakantieparken naar een hoger niveau te tillen, werkt HUB Vakantieparken onder andere samen met Second Home Check. Norbert: “De parken waarvan wij de exploitatie hebben overgenomen, worden in fases onder handen genomen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de infrastructuur en toevoegen van nieuwe accommodaties waardoor een park ontstaat dat beter aansluit bij de wensen en behoeften van de moderne vakantiegast.”

Revitaliseren en behouden wat goed is

Norbert: “Op Vakantiepark Drentse Weelde komen er bijvoorbeeld 140 recreatiewoningen bij. Maar ook aan het verbeteren van de bestaande jaarplaatsen is gedacht. Op de parken die wij exploiteren mogen accommodaties blijven staan, maar die moeten wel mee in de revitalisering. Dat betekent dat de accommodaties van onze jaargasten 1 x per 2 jaar verplicht worden gekeurd op veiligheid. Onze jaargasten sluiten zich graag aan bij de nieuwe regels. Uiteraard realiseren zij zich dat zo’n veiligheidscheck voordelen heeft en dat niet alleen, ze zien ook met eigen ogen dat de uitstraling van onze parken erop vooruitgaat.”

Keuren op veiligheid verhoogt kwaliteitsimago

De inspecteurs van Second Home Check controleren de bestaande accommodaties op 41 veiligheidspunten. Als een accommodatie aan de veiligheidseisen voldoet, verdient die een veiligheidssticker. Voldoet die niet aan de veiligheidseisen, dan moeten de geconstateerde mankementen met behulp van een externe professionele partij in orde worden gebracht. De externe partij kiest de gast zelf. Na het verhelpen van de onvolkomenheden, vindt een herkeuring plaats.

Iedereen wil veilig recreëren

Norbert: “Eigenlijk wil iedereen veilig recreëren, en daarbij hoort ook een veilige accommodatie. Omdat Second Home Check 100% onafhankelijk is, landelijk werkt en werkt volgens NEN8025, is dit voor ons een fijne partij om mee samen te werken.

Wouter Weijkamp, adviseur bij Second Home Check, vindt het een groot voordeel dat het besef van veilige accommodaties bij steeds meer parken doordringt en daardoor de aandacht krijgt die het verdient. Wouter: “Het is helaas nog steeds een feit dat calamiteiten in vakantieaccommodaties vaker voorkomen dan in permanent bewoonde accommodaties. Met een terugkerende veiligheidscheck, idealiter 1 x per 2 jaar, kan er leed worden voorkomen en krijgt het parkimago een upgrade.”

Lees meer over de veiligheidsproducten

Veiligheidskeuring vakantiewoning

Tijdens een veiligheidskeuring wordt gekeurd op gas, water, elektra en vocht. Onze inspecteurs komen vaak de volgende gebreken tegen: gaslekkages, koolmonoxide, niet werkende aardlekschakelaars en hoge vochtwaardes waardoor materiaal kan wegrotten.

Veiligheidskeuring aanvragen

Second Home Check neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op om de keuring in te plannen.

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt binnen enkele seconden een bevestigingsmail van deze aanvraag in de mailbox. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen en is die ook niet in je spambox beland, neem dan alsjeblieft contact op: 0315 – 74 57 05.

Heb je wel een bevestigingsmail ontvangen, dan belt één van ons team binnen 24 uur (op werkdagen) zodat wij de afspraak samen kunnen inplannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.