• 100% onafhankelijk
 • Gecertificeerd volgens NEN 8025
Totaalscore 9.2 /10 168 beoordelingen

Sta Zeker Veilig; stacaravan verzekering en keuring ineen (NIEUW)

Uit onderzoek op recreatieparken in Nederland blijkt (brancheorganisatie HISWA-RECRON) dat de veiligheid van recreatiewoningen zoals stacaravans of chalets te wensen overlaat. Over het algemeen blijkt dat onderhoud achterblijft, of bewoners gaan zelf met elektriciteit of gasleidingen aan de slag. Maar gebeurt dat veilig? En wie controleert dat?

Een greep uit incidenten:

25 januari 2019: ‘Een brand op Oostappen Vakantiepark aan de Kemperbergerweg in Arnhem heeft vrijdag een chalet in de as gelegd. Drie personen zijn meegenomen naar het ziekenhuis. De eigenaresse van het chalet, die verder anoniem wil blijven, stelt dat de brand vermoedelijk is ontstaan door kortsluiting.’

13 april 2020: ‘Maandagavond 13 april rond 23.50 uur is brand onstaan in de schoorsteen van een vakantiewoning aan de Harderwijkerweg in Ermelo.’

28 april 2021: ‘Op het vakantiepark Landal Heihaas in Putten is vanavond brand ontstaan in een dak van een vakantiewoning. Bij de brand raakte gelukkig niemand gewond.’

28 april 2021: ‘Er woedde er een grote brand op Camping Duinrand in Burgh-Haamstede en verwoestte vier chalets. Twee andere chalets en twee andere huisjes liepen schade op. Niemand raakte gewond.’

Sta Zeker Veilig verzekering

Om iedereen die een stacaravan of chalet bezit te motiveren een 3-jaarlijkse keuring te laten uitvoeren, is er nu een nieuwe verzekering en keuring ineen; de Sta Zeker Veilig verzekering.

Deze stacaravan verzekering combineert meerdere voordelen. Niet alleen de stacaravan of het chalet is gedekt, ook losse aanbouwen en schuurtjes kunnen worden meeverzekerd. Wordt het vakantiehuisje verwoest door brand of storm (het weer wordt wereldwijd steeds extremer) dan vergoedt de verzekering de opruimingskosten.  Ook de aansprakelijkheid* is meeverzekerd.

* Wat is aansprakelijkheid? Een voorbeeld verduidelijkt dit; ben je aan ‘t barbecueën waardoor ongelukkigerwijs de coniferen van de buren vlamvatten en dit brandje slaat over naar hun chalet? Voor zulke schade (als je zelf wat fout doet) ben je verzekerd.

10% korting op verzekeringspremie van Sta Zeker Veilig

Iedere verzekeringnemer die elke 3 jaar de veiligheidskeuring laat uitvoeren door Second Home Check en van wie het object wordt goedgekeurd, ontvangt 10% korting op de verzekeringspremie. Na een looptijd van 3 jaar is de keuring dan nagenoeg terugverdiend.

De Sta Zeker Veilig verzekering is een initiatief van Rosier Advies, Ansvar Idea verzekeringen en Second Home Check.

Verplichte veiligheidskeuring op het park of de camping

Er zijn steeds meer vakantieparken en campings die hun verantwoordelijkheid nemen en gasten verplichten 2- of 3-jaarlijks een veiligheidskeuring te laten uitvoeren door een onafhankelijke partij. Maar nog niet alle parken kiezen hiervoor, omdat dit – om het zo maar te zeggen – nog niet van hogerhand wordt verplicht.

Toch zouden parken veiliger worden als de keuringen verplicht zijn. Want zo’n uitgebreide keuring brengt onveilige situaties aan het licht. Wanneer metingen aantonen dat installaties niet aan de norm voldoen, dan moet de accommodatie-eigenaar zorgen voor herstel door een partij naar keuze. Daarna volgt een herkeuring.

Eigen verantwoordelijkheid

Iedere eigenaar van een stacaravan of chalet kan profiteren van 10% korting op de verzekering door een Sta Zeker Veilig verzekering af te sluiten via Rosier Verzekeringen.

Hoe werkt het?

 • U sluit de Sta Zeker Veilig verzekering af via Rosier Verzekeringen.
 • De keuring vraagt u eveneens aan via Rosier Verzekeringen.
 • Second Home Check belt om de afspraak in te plannen.
 • Onze inspecteur keurt op locatie.
 • Het rapport wordt uitgewerkt op kantoor.
 • Als het rapport klaar is (binnen een week) ontvangt u een mail met betaallink.
 • Zodra de betaling binnen is, ontvang u het rapport.
 • Stuur het rapport door naar de verzekeraar én naar Rosier. U ontvangt 10% korting op de premie.
 • Over 3 jaar is een nieuwe veiligheidskeuring verplicht.
 • Ruim voor de vervaldatum ontvangt u een uitnodiging opnieuw te keuren.

Wanneer u kiest voor de Sta Zeker Veilig verzekering combineert u uw 3-jaarlijkse veiligheidskeuring mét een degelijke verzekering voor een prima prijs.

Wilt u 10% korting op de verzekeringspremie mét keuring?

Lees meer over de Sta Zeker Veilig verzekering

Vraag de verzekering direct aan

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van ons team belt je binnen 24 uur (op werkdagen).

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.