• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025
Totaalscore 9.2 /10 215 beoordelingen

Stacaravan kopen met staanplaats? Welke aandachtspunten zijn er..

De meeste stacaravans of chalets worden gekocht mét vaste standplaats, wat betekent dat de stacaravan al op een specifieke locatie staat.

Koop je een stacaravan met standplaats, dan koop je niet alleen de stacaravan of het chalet, maar je gaat tegelijkertijd een overeenkomst aan met de camping of het vakantiepark voor een vaste periode. Je huurt als het ware de staanplaats en betaalt daarvoor jaarlijkse huur- of parkkosten.

Nadeel kopen stacaravan of chalet met staanplaats

Een nadeel van het kopen van een chalet of stacaravan met vaste staanplaats is minder flexibiliteit om te verhuizen. Wil je een chalet of stacaravan transporteren? Lees meer over stacaravan transport >

Voordeel kopen stacaravan of chalet met staanplaats

Als je een stacaravan of chalet met staanplaats koopt, heb je direct meer zekerheid over de plek van je stacaravan of chalet en de faciliteiten. Met een eigen plek op de camping of vakantiepark heb je altijd een vertrouwde plek waar je met familie en vrienden vakantie kunt vieren.

Door vaker naar dezelfde camping of vakantiepark te gaan, bouw je sociale contacten op met andere kampeerders en soms zelfs met de lokale bevolking. Dit kan bijdragen aan een gevoel van gemeenschap en verbondenheid.

Aandachtspunten voor het kopen van een stacaravan of een chalet met standplaats

Koop je een tweedehands stacaravan of chalet met vaste standplaats, dan zijn er een aantal zaken waaraan je beslist moet denken.

Vergunning

Controleer of de stacaravan en de standplaats een vergunning hebben van de gemeente. Als er geen vergunning is kan het zijn dat de stacaravan in de toekomst weg moet.

Verplaatsbaarheid

Controleer of de stacaravan verplaatsbaar is, mocht je ooit willen verhuizen.

Onderhoud

Controleer de staat van de stacaravan en de standplaats. Kijk naar eventuele gebreken en of er onderhoud nodig is. Let hierbij op bijvoorbeeld de dakbedekking, de ramen en de deuren.

Keuring

Laat een aankoopkeuring te laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat de stacaravan in goede staat verkeert. Bij een aankoopkeuring wordt de bouwkundige staat bekeken en wordt het object gekeurd op 41 veiligheidspunten.

Controleer de kosten van de standplaats en andere vaste lasten zoals bijvoorbeeld gas, water, licht en gemeentelijke belastingen.

Welke regels zijn er?

Informeer ook naar de regels en voorschriften op de camping of het vakantiepark waar de stacaravan of het chalet staat. Zijn er bijvoorbeeld regels over het plaatsen van schuttingen of zonnepanelen en hoe zit het met het plaatsen van een fietsschuurtje of het ophangen van zonwering.

Verzekering

Koop je de stacaravan, sluit dan een verzekering af. Kies bijvoorbeeld voor de Sta Zeker Veilig verzekering. Deze verzekering sluit perfect aan op de wensen van de stacaravan- of chaletbezitters. Je ontvangt 10% korting op je verzekeringspremie mét keuring. Lees meer over de Sta Zeker Veilig verzekering

Locatie

Kies een locatie die perfect aansluit bij je wensen en behoeften. Wil je bijvoorbeeld dichtbij het strand of liever in de bossen of aan een meer verblijven. Of vind je faciliteiten belangrijk zoals een zwembad of speeltuin op de camping. Bedenk goed wat voor jou en je gezin belangrijk is en zoek daarbij de juiste locatie.

Ga sfeer proeven

Door sfeer te proeven op de camping, krijg je een beter inzicht in de omgeving waarin je mogelijk een stacaravan of chalet gaat kopen.

Tijdens je bezoek aan de camping of het park kun je kennismaken met de faciliteiten op het terrein. Zijn er voorzieningen voor kinderen, welke sportfaciliteiten zijn er en hoe is de kwaliteit van het zwembad of het restaurant.

Ook adviseren wij je om tijdens je bezoek contact te leggen met gasten. Zo kun je ervaringen uitwisselen en hun mening vragen over de sfeer op de camping en hoe zij het kopen van een stacaravan of chalet met standplaats op de camping hebben ervaren.

Door onze deze aandachtspunten en serieus te nemen, kun je een weloverwogen beslissing maken bij de aankoop van een tweedehands stacaravan met standplaats.

Hoe tevreden zijn onze klanten?

Lees meer reviews via Klantenvertellen.nl en Google.

Keuring aanvragen

Second Home Check neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met je op om de keuring in te plannen.

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt binnen enkele seconden een bevestigingsmail van deze aanvraag in de mailbox. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen en is die ook niet in je spambox beland, neem dan alsjeblieft contact op: 0315 – 74 57 05.

Heb je wel een bevestigingsmail ontvangen, dan belt één van ons team binnen 24 uur (op werkdagen) zodat wij de afspraak samen kunnen inplannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt binnen enkele seconden een bevestigingsmail van deze aanvraag in de mailbox. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen en is die ook niet in je spambox beland, neem dan alsjeblieft contact op: 0315 – 74 57 05.

Heb je wel een bevestigingsmail ontvangen, dan belt één van ons team binnen 24 uur (op werkdagen) zodat wij de afspraak samen kunnen inplannen.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.