• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025

Stacaravan of chalet kopen? Lees onze tips.

Wanneer je een stacaravan, chalet of een andere vakantiewoning koopt, wil je natuurlijk zeker weten of wat je koopt ook goed is. Je gaat een aanzienlijk bedrag investeren. Daarom onze gouden tips.

Bouwtechnische keuring bij aankoop van je vakantiewoning

Soms lijkt de woning op het oog erg mooi, maar na aankoop ben je er behoorlijk druk mee omdat er zaken aan het licht komen die je moet herstellen. Naast extra werk gaat dit gepaard met extra kosten. Kosten die je niet begroot hebt. Dit kun je voorkomen!

Second Home Check voert keuringen uit die speciaal zijn ontwikkeld voor de aankoop van een vakantiewoning. Met een aankoopkeuring weet je wat je koopt én voorkom je gedoe achteraf.

Meer reviews lezen? Klanten vertellen over Second Home Check

Welke gebreken constateren wij bij stacaravan of chalet?

Onze inspecteurs stelden veel mensen tevreden met hun expertise. Wij maken het – helaas – mee dat iemand een woning kocht met gebreken die pas na de aankoop worden ontdekt. Behalve dat dit een grote domper is kan het herstellen in de papieren lopen.  Voorkom dit door een keuring te laten uitvoeren. Zo weet je van te voren wát je koopt.

Sommige gebreken zijn niet visueel waarneembaar. Na een deskundige keuring komen ze wél aan ’t licht. Een aantal voorbeelden van wat wij in de praktijk tegenkomen:

  • Hoge vochtwaardes in de wanden en onder de vloer
  • Gaslekkages
  • Onvoldoende ventilatie, wat op de lange termijn voor duur onderhoud kan zorgen
  • Kitnaden in slechte staat met als gevolg dat water naar binnen kan dringen
  • Dakbevestiging onjuist aangebracht
  • Chassis in slechte staat

Is een vakantiewoning kopen met gebreken wel verstandig?

Koop je een vakantiewoning en weet je dat er gebreken zijn, dan kun je tot aankoop overgaan. Zorg er dan wel voor dat je met de verkoper reële afspraken maakt over de kosten van de gebreken. Sluit samen een eerlijk en helder compromis.

Moet ik een aankoopkeuring doen voor een stacaravan of chalet?

Dit moet niet. Wij raden het echter wel altijd aan. Want het is behoorlijk zuur als je nadat de koop rond is schades aantreft. Second Home Check helpt je graag met onze StaZeker keuring.  Eerst meer weten of gratis advies? Wij denken vrijblijvend met je mee. Bel 0315-74 57 05.

Meer nuttige en praktische tips? Vraag ons gratis Stappenplan Aankoop aan.

Jouw recreatiewoning

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van ons team belt je binnen 24 uur (op werkdagen).

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.