• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025
Totaalscore 9.1 /10 127 beoordelingen

Vakantiehuisje kopen onder voorbehoud bouwtechnische keuring

Je hebt plannen een vakantiehuisje te kopen. Omdat zo’n aankoopproces waarschijnlijk niet hoort in het rijtje van regelmatige bezigheden, ben je misschien op zoek naar meer zekerheid over het doen van een goede aankoop.

Hoe voorkom je narigheid bij het kopen van een stacaravan of chalet

Natuurlijk zoek je eerst naar een huisje zoals een stacaravan of chalet dat aansluit bij jouw wensen. Criteria die een rol spelen zijn bijvoorbeeld de prijs, grootte, indeling en ligging. Maar ook of je het object wil verhuren of is het bedoeld voor eigen gebruik.

Ga je verhuren?

Ben je van plan te verhuren, realiseer je dan dat sommige streken meer in trek zijn dan andere, wat van invloed kan zijn op het rendement. En nog een waardevolle tip; denk aan de veiligheid van de huurders. Wil je meer lezen over het verhuren van je recreatiewoning en hoe je kunt zorgen voor een mooi rendement? Lees dan de tips hierover op deze de website van BNB verhuur cursus.

Hoe zoek je een chalet of stacaravan

Wie een chalet of stacaravan wil kopen, zoekt meestal eerst online. Er zijn verschillende sites waarop chalets en stacaravans te koop worden aangeboden. Let op; selecteer een betrouwbare site die uitsluitend goede en kwalitatief goede chalets en stacaravans aanbiedt zoals Koopchalet.nl. Deze organisatie werkt samen met Second Home Check en laat al hun recreatieobjecten keuren. Dat geeft je dus meer zekerheid.

Maar ook campings bieden chalets en stacarvans te koop aan zoals Camping de Waay. Camping De Waay laat alle stacaravans – die in de verkoop komen – eerst keuren op veiligheid. Dat doen ze omdat ze niet willen dat er oude, uitgewoonde stacaravans op hun camping blijven staan. Lees de blog hierover.

Komt online en werkelijkheid overeen?

Heb je het chalet of de stacaravan online gevonden dat aansluit bij jouw wensen dan adviseren wij je vervolgens op locatie te kijken of het vakantiehuisje er in het echt net zo uitziet als op je beeldscherm. Denk eraan dat een stacaravan of chalet in de lente of zomer met een zonnetje erbij een andere indruk maakt dan op een sombere najaarsdag. Ben je op het vakantiepark of camping? Knoop dan eens een gesprek aan met de eigenaar en vraag je af of de sfeer op het park je aanspreekt.

Ja, ik wil kopen mits…

Ben je nog steeds enthousiast en oprecht geïnteresseerd dan kun je de verkopende partij melden dat je het chalet of de stacaravan graag zou willen kopen onder voorwaarde dat het object bouwtechnisch in orde is. Het is heel belangrijk dat je dit bij de verkoper benoemt. Je kunt zo’n verzoek ook onderbouwen. Zeg bijvoorbeeld dat je voordat de koop gesloten is je wil weten of er kosten bijkomen.

In principe is de verkopende partij verplicht gebreken waarvan hij weet heeft, te benoemen. Maar soms weet de verkopende partij gewoonweg niet dat er gebreken zijn. Daarom is het doen van een aankoopkeuring eigenlijk een vanzelfsprekend verzoek.

Keuring aanvragen

De bouwtechnische keuring oftewel aankoopkeuring is een visuele keuring die een van onze gecertificeerde inspecteurs voor je kan uitvoeren.

Tijdens de bouwtechnische inspectie bekijkt onze gecertificeerde inspecteur, volgens een vaste werkwijze, het vakantiehuisje op alle fronten. Op deze manier krijgt hij een goede indruk van de bouwkundige staat.

Bij een aankoopkeuring wordt er trouwens niet alleen gekeken naar de bouwkundige aspecten maar ook naar de veiligheid van 41 inspectiepunten. Zowel de verkoper als de aspirant koper (onze opdrachtgever) mogen bij de keuring aanwezig zijn.

Het is gebruikelijk dat de inspecteur na de inspectie vanuit de auto nog even telefonisch contact opneemt om zijn eerste bevindingen door te spreken. Op kantoor wordt de inspectie uitgewerkt tot een overzichtelijke en uitgebreide rapportage mét foto’s. Na betaling – via betaallink – ontvang je een uitgebreide rapportage met foto’s en heldere onderbouwing.

Als je hebt gekozen voor een aankoopkeuring, voorkom je onverwachte verrassingen na aankoop van het chalet of de stacaravan.

Staan er wel onverwachte zaken in de rapportage? Bedenk dan goed of je ze acceptabel vindt of juist niet acceptabel. Misschien besluit je toch om verder zoeken. Dat kan ook een uitkomst zijn.

Besluit je echter om te kopen, dan weet je wél wat er moet gebeuren en kun je hiervan direct werk maken.

Wil je een stacaravan of vakantiehuisje kopen en nog meer weten? Download hieronder ons stappenplan.

Direct keuring aanvragen

Jouw accommodatie

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van ons team belt je binnen 24 uur (op werkdagen).

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.