• 100% onafhankelijk
  • Gecertificeerd volgens NEN 8025

Veiligheid zichtbaar verhogen op camping of park?

Bent u een camping- of parkeigenaar die de veiligheid op uw camping of park wil verhogen, maar zich afvraagt wat de beste aanpak is?

Aan de ene kant zijn er eigen vakantiehuisjes voor de verhuur, aan de andere kant zijn er langkampeerders die zelf verantwoordelijk zijn voor hun stacaravan of chalet.

Voor uw eigen vakantiehuisjes, chalets, woonwagens of ander vakantiehuisje bent u verantwoordelijk, kunt u uw eigen keuzes maken.

Maar hoe krijgt u de groep langkampeerders met eigen stacaravan of chalet zover dat ze hun bezit regelmatig laten keuren waardoor de algehele veiligheid op uw camping verbetert?

Dat is nog niet zo eenvoudig blijkt in de praktijk. Als u gasten verplicht hun bezit te laten keuren, komt u aan hun portemonnee, wat in eerste instantie tot weerstand kan leiden.

Die tegenzin verdwijnt als gasten zich bewust worden dat onveilige situaties in hun stacaravan of chalet kan leiden tot narigheid. Wij maakten mee dat particuliere klanten opgelucht waren na het vertrek van onze inspecteur omdat hij onveilige situaties ontdekte. Niemand leeft en slaapt bewust in een onveilige situatie!

Drie belangrijke feiten

  1. Er ontstaat vaker brand in tweede huizen dan in huizen die permanent worden bewoond.
  2. Er komt vaker koolmonoxidevergiftiging voor in tweede huizen dan in huizen die permanent worden bewoond.
  3. Teveel vocht, waardoor schimmel kan ontstaan, kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Weten is beter

Weten mensen niet dat er onveilige situaties in hun stacaravan of chalet zijn? Ze maken zich geen zorgen, ze denken er niet aan. Eigenlijk is er in zo’n geval sprake van een schijnveiligheid. Weten of er iets aan de veiligheid mankeert, is echt beter! Dan kun je er iets aan laten doen.

Argumenten die tellen

Zijn alle objecten op uw camping gekeurd?

  • Dan verhoogt u de veiligheid
  • U bouwt aan uw imago
  • U creëert een extra verkoopargument voor de eigen verhuur van stacaravans, chalets en woonwagens. Mensen verblijven en recreëren graag in een veilig object.

Sinds dit jaar heeft HISWA-RECRON het predicaat Top Supplier verstrekt.


Ja, ik wil weten of alle stacaravans, chalets of andere objecten op mijn camping veilig zijn én laten zien dat ze veilig zijn.

Wij bellen u binnen 1 werkdag. Vanzelfsprekend zijn uw gegevens 100% veilig bij ons.


Er zijn campingeigenaren die bewust kiezen voor een veiligheidskeuring. Zoals Aukje Willemsen van Camping De Waay. Lees hier hoe en waarom zij dit doet.

Second Home Check keurt vakantiewoningen

Sinds 2018 inspecteren wij stacaravans, chalets op campings en vakantieparken. Naast veiligheidskeuringen, schouwen wij de bouwkundige staat van stacaravans, chalets en andere objecten en wij bepalen de dagwaarde. Wij zijn 100% onafhankelijk. Onze klanten zijn zowel camping- of parkeigenaren als particulieren en wij werken landelijk.

Wilt u net als Aukje de veiligheid op en/of het aanzien van uw camping verbeteren? Mail Robin Stokman (Operations manager) of bel: 0315-74 57 05 voor meer informatie.

Zichtbaar gekeurd

Jouw recreatiewoning

Je gegevens

Contactgegevens

Voorkeursdag

Hartelijk dank voor je aanvraag. Eén van ons team belt je binnen 24 uur (op werkdagen).

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.